FÖRELÄSARE

På Ejderns dag möter du fågelskådare, fotografer, forskare och naturexperter som kommer dela med sig av sina erfarenheter kring fåglar, sjöfåglar och Skånes natur m.m.

FÖRELÄSARE

ANDERS WIRDHEIM

FÅGELSKÅDARE & JOURNALIST

 

Anders Wirdheim från Halmstad har skådat fågel i drygt fem decennier – och skriver om sitt stora intresse – som också varit hans jobb i 26 år. Anders kommer att vara konferencier under live-sändningen och bl.a. berätta mer om de fåglar vi ser flyga förbi.

BRUTUS ÖSTLING

FÅGELFOTOGRAF

 

Brutus är en av landets främsta fågelfotografer och kommer att berätta mer om havsfåglar och andra utsatta fåglar. Han kommer även att prata om fågelfotografering.

LINDA BIRKEDAL

ORDFÖRANDE I NATURSKYDDSFÖRENINGEN I SKÅNE & STORKPROJEKTET

 

Linda Birkedal är till vardags miljöstrateg på Lunds kommun. Under Ejderns dag kommer hon att berätta mer om Storkprojektet i Skåne och Skånes landskap.

EVA LINDBERG

NATURSKYDDSFÖRENINGEN

 

Eva är verksamhetsledare för Naturskyddsföreningens familjeverksamhet Natursnokarna. Helt nytt för i år är att deltagarna kommer att kunna testa sina kunskaper om djur och växter för att erhålla märket Naturfalken! Naturskyddsföreningen kommer ha ”Artvänner” på plats som kan dela ut Naturfalken. De som vill försöka ta märket får helt enkelt själva visa att de kan tio eller 20 arter i närheten. Om det är fåglar, träd, mossor eller svampar är upp till personen själv. Artvännen bedömer sedan om personen får med sig en liten trämedalj hem eller inte.

MARTIN GREEN

FORSKARE / LUNDS UNIVERSITET

 

Hur går det för våra fåglar och vad säger forskningen? Martin är forskare inom ornitologi vid Lunds universitet och kommer att berätta mer om aktuell forskning om fåglar.

JENS MORIN

NATURCENTRUM

 

Därför är våra våtmarker så viktiga och så kan de bli fler! Jens är zooekolog, naturfotograf och våtmarksexpert och har lång erfarenhet från arbete med prövning och stöd till våtmarksanläggningar och restaurering av betesmarker och slåtterängar.